31 Ağustos 2014 Pazar

NASIL DAHA BAŞARILI OLUNUR ?


 Yazacağım bu konu ile ilgili ilkokulda ortaokulda veya lisede hocalarınız aydınlatma yapmıştır ama buraya geldiğinize göre bunların hiçbiri bir işe yaramamış olmalı . Şimdi sizde tek isteğim sadece bu yazıya odaklanmak ve yan sekmede açılı duran Facebook , Twitter gibi sosyal medya ağlarını kapatmanızı isteyeceğim ..

 Madde - 1 : Odaklanın !

 Beynimiz bir çok şeyi aynı anda yapamayabilir , hata verebilir .. Diyeceğim başarılı olmanın ilk temel basamağı odaklanmaktır . Ders çalışırken birden fazla derse çalışmayın bırakın sadece o derse zaman ayırın ve odaklanın sanki Dünyada hiçbir kimse yokmuşçasına odaklanın . Etrafınızdaki hiç bir sesi duymayın . Ancak o zaman çalıştığınız konudan size başarı gelir

Madde - 2 : Ortam Işığı 

 Ortam ışığı ders için çok önemlidir ... Hepinizin bildiği gibi karanlık bir ortam gözlerinizi çok yorar . Aydınlık bir ortam ise gözlerinize zarar verir ve dikkat dağınıklığına bire birdir . Ancak loş bir ortamda çalışırsanız sizin için hemde gözleriniz için hemde dikkatiniz için ders çalışma ortamı sağlanacaktır ...

Madde - 3 : Çalışma Konumunuz

 Yatarak ders çalışırsanız o ders çalışma olmaz uyku saatine geçiş dönemi olur .  Yatarak ders çalışmayın . Vücudumuzdaki hormonlar bedendeki rahatlığı hissedince hemen uyku hormonu salgılar , o yüzden yatarak ders çalışmayın ancak kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız öyle ders çalışma pozisyonuna gelebilirsiniz .. 

 Maddeler böyle sıralanır gider ama önemli olan bir konuya kapanıp kalmamanız ! 



Yukarıda bahsettiklerim ana maddeler yani bu konular başarının anahtarıdır . Ayrıca odanızda dikkatinizi dağıtacak poster afiş gibi şeylerin olmamasına özen gösterin. Her derse isteyerek ve severek çalışın ancak böyle başarı gelir . Anlamadığınız derslere daha uzun zaman ayırın sıkılırsanız mola verin .

İYİ ÇALIŞMALAR :)


BİZ YAZANLARIZ