16 Haziran 2014 Pazartesi

İNCİ SÖZLÜK HAKKINDA



İnci sözlük sevgidir. daniel bernoulli'nin, max planck'in torunları için matematik resim yapmak gibidir. İnci sözlük boş bir tuvaldir resim yapmak isteyene diyerek sözüme başlamak istiyorum 2009 yılında kurulan ve kurulduğu yılın senesinde bir çok olaylarla ve gündeme gelen İnci sözlük şimdi herkesin düşüncesini paylaşabildiği bir mekan haline gelmiş bulunuyor . Hükümet İnci sözlüğü ne kadar kapattırmak istese de İnci sözlük kurucuları olan Serkan İNCİ ve Umut KULLAR direndi . Ülkeye yeni bir bakış açısı kazandıran İnci sözlük şimdiki günlerde büyük bir Sosyal Medya sitesi haline geldi .                              

Sözlüğün genel kurallarından bahsedecek olursak ; İnci Sözlük, Aralık 2009 tarihinde kurulan katılımcı sözlük şeklinde bir sitedir. Kullanıcılar ücretsiz olarak kaydolup kavramlar hakkında yorum yapabilirler. Telifsiz içeriğe sahiptir ve Sözlükspot isimli internet sitesinin alt alan adında yayın yapmaktadır. Sözlüğe üye alımı 2010 yılında kapatılmıştır. Yeni üye alımları nadiren yapılmaktadır ve alımlar gece yarısı 1 veya 2 saat yapılmaktadır. Şu anda üye alımlarına kapalı olan sözlüğün 343.336 kayıtlı kullanıcısı bulunmaktadır.
Sözlük dili erkeksidir ve pornografiye varan argo bir dil kullanılır.Sitenin yalnızca 3 temel kuralı vardır. Bunlar dini, siyasi tartışmalara girmemek ve 3. kişilere hakaret edilmemesidir.Kurallarının Türkiye'deki birçok internet sitesine göre çok daha az kısıtlayıcı olmasından ötürü 4chan'e benzetilmektedir.
Sözlük kurucuları (Serkan İNCİ ve Umut KULLAR) sırf sözlük ile ilgilenmemektedirler bu 5 yıl içerisinde İnci sözlük - insanlığa lanet ve Kahpe adlı iki kitap çıkarmışlardır . Kitapların Türkiye'deki ilgisi çok fazla oldu hatta kitaplar yurt dışına bile gurbetçi panpalarımıza gitti . 

Medyada İnci Sözlük


İnci Sözlük yazarları ziyaret adını verdikleri eylemlerle yazılı basın, internet siteleri ve televizyonda adlarından söz ettirmektedir. Yazarlar Twitter'daki bir açığı kullanıp, ünlü kişilerin kendilerini takip etmesini sağlamış, bu olay ulusal ve uluslararası basında büyük yankı uyandırmıştır. Ayrıca, Facebook'a yaptıkları saldırı da medyada yer almıştır. İki kişinin sözlük adına Disko Kralı programına telefonla bağlanması ve bunlardan birinin İnci Sözlük'ün tanıtımını yaparak programda küfretmesi Okan Bayülgen'in tepkisine yol açmıştır.Sözlük yazarları, Ekşi Sözlük'te uygunsuz başlıklar açmış, Uludağ Sözlük'e saldırılar yapmış ve İHL Sözlük'teki bazı hesapları ele geçirmişlerdir.Büyük çapta ses getiren bu eylemler için yöneticiler sözlüğün üst bölümüne birer yıldız koymuşlardır. Ayrıca Tarihin Arka OdasıAdnan Oktar'ın televizyon programı ve Okay Karacan'ın programlarına e-posta ya da telefonla ulaşıp sunuculara şaka yapmışlardır.
Son olarak Türk şarkıcı Atilla Taş'ın bir Gangnam Style parodisi olan Yam Yam Styleadlı şarkısını Yunanistan'a "itelemeleri" ile medyada yer almışlardır. Sanatçının üzerinde oynanmış Yunanistan bayraklı bir fotoğrafını Athillas Thasos adıylaYouTube'a yükleyen sözlük kullanıcılarının bu eylemi hem yerel hem de dış basında yer etmiştir.Söz konusu video telif hakları nedeniyle kaldırılmış olsa da 500.000'den fazla görüntüleme almıştır.

Son olarak İnci sözlüğünde dediği gibi : ''Bizi öldürmeyen şey güçlendirir'' 

BİZ YAZANLARIZ